

MEETING OF THE NORTHUMBRIAN AND ESSEX & SUFFOLK WATER FORUMS FRIDAY 26 JANUARY 2018

THE GREAT NORTHERN HOTEL, PETERBOROUGH

AGENDA

Meeting starts at 10:00 without Company members, Company members join at 11:00 and lunch is at 12:30

As members requested, this first hour will be mostly devoted to consideration of the matters for discussion with the Company.

10:00	1.	Welcome, apologies, aims of the meeting disclosure of interests	Chair/all	5mins
	2.	Notes & actions of last meeting held 1 November 2017 – for review and agreement of the meeting record (paper enclosed)	Chair/all	
10:05	3.1	Pre-meeting – Shaping our Future Aim – For Forum members to deliberate and prepare for discussion with the Company.	Chair/all	10mins
10:15	3.2	Pre-meeting – Inclusivity Update – Sharing Our Plans Aim – For Forum members to deliberate and prepare for discussion with the Company.	Chair/all	15mins
10:30	3.3	Pre-meeting – Resilience Framework Aim – For Forum members to prepare for discussion with the Company.	Chair/all	15mins
10:45	4	Board Structure <i>(paper enclosed)</i> Aim – For Forum members to understand the Board and its activities.	Margaret Fay	15mins
11:00	5.	Company members join the meeting – welcome and introductions		10mins
11:10	6.	Shaping our Future <i>(paper enclosed)</i> Aim – For members to challenge and advise the Company on its approach.	Chair/all	20mins
11:30	7.	Inclusivity Update – Sharing Our Plans (<i>paper enclosed</i>) Aim – For members to challenge and advise the Company on its approach.	Claire Sharp	60mins
12:30		Lunch		30mins



13:00	8.	Business Plan update - Resilience Framework <i>(paper enclosed)</i> Aim – For members to challenge and advise the Company on its approach.	Ceri Jones Mick Baker	60mins
14:00	9.	Business Plan update - Growth <i>(paper enclosed)</i> Aim – For members to challenge and advise the Company on its approach.	Les Hall	30mins
14:30	10.	Business Plan update - Assurance Dashboard <i>(paper enclosed)</i> Aim – For members to consider where they would like to take further deep dives into the evidence	Sarah Young Ros Shedden Elaine Erskine	15mins
14:45	11.	Water Forums Report to Ofwat Aim – For members to work with their Author, to ensure they have all the material they need for their report related to items 6, 7, 8 and 9.	Sarah Young Ros Shedden Elaine Erskine	15mins
15:00	12.	Meeting review (Company people to leave the room) Members are also requested to complete survey.	Author, Chair and independent members	30mins
15:30		MEETING CLOSE		
15:30		Forums Report to Ofwat workshop	Author, Chair, independent members and Secretary	60mins

The following information papers have been placed into the 26 January meeting folder in SharePoint:

- A Update from the Chair the Chair's view on Forum activity and progress
- B CEO update update on what has been happening in the Company and the water industry C Regulatory update – recent Ofwat, Environment Agency
- and Drinking Water Inspectorate activity
- D Customer Engagement update